Πανόραμα Ρουμανίας

Αναχώρησεις : 1,15,29 Ιουλίου,   5,12,22 Αυγούστου,  17 Σεπτεμβρίου, 1  Οκτωβρίου

από 575 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από Αθήνα για Προμαχώνα, με ενδιάμεσες στάσεις στην περιοχή της Λαμίας και της Λάρισας. Άφιξη το βράδυ στη Σόφια. Διανυκτέρευση.
Πρωινή σύντομη περιήγηση της πόλης και αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την Σινάια. Άφιξη το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το παλάτι Πέλες και θα αναχωρήσουμε για το φρούριο Μπραν (Πύργος του Δράκουλα). Μετά την επίσκεψή μας θα συνεχίσουμε για την μεσαιωνική πόλη Μπρασόβ με την Μαύρη εκκλησία. Διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση για το Ιάσιο, την παλιότερη πόλη της Ρουμανίας και σπουδαίο ελληνικό πνευματικό κέντρο. Από εκεί ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την επανάσταση εναντίον των Τούρκων. Φθάνοντας, θα ξεκινήσουμε την περιήγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την πλατεία της Ένωσης, το Μέγαρο Πολιτισμού, το Εθνικό Θέατρο, τις εκκλησίες των τριών Ιεραρχών κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Μια υπέροχη μέρα, με μοναδικά τοπία ξεκινάει. Η διαδρομή μας με κατεύθυνση την Μπουκοβίνα, μας οδηγεί στα πιο αντιπροσωπευτικά Μοναστήρια της περιοχής, που κρύβουν το καθένα τη δική του ιστορία. Θα επισκεφθούμε τις ιερές μόνες Sucevita και Moldovita, που προστατεύονται από την UNESCO. Το βράδυ καταλήγουμε στην Γκούρα Χομορουλούι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Πρωινή επίσκεψη στη Μονή Βορονέτ, που είναι διάσημη τόσο για τις εσωτερικές, όσο και για τις εξωτερικές τοιχογραφίες της. Η διαδρομή μας συνεχίζεται προς την Κλουζ Ναπόκα, ένα από τα κυριότερα βιομηχανικά, επιστημονικά και πολιτιστικά κέντρα της Ρουμανίας, την οποία κατ΄ αρχήν θα προσπεράσουμε, για να επισκεφθούμε το μεγαλύτερο μουσείο-αλατωρυχείο στον κόσμο, το Salina Turda, που ήταν γνωστό από τους αρχαίους χρόνους. Το περίφημο αλατωρυχείο της Turda ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο. Αναχώρηση για την Κλουζ Ναπόκα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Σήμερα θα κατευθυνθούμε προς την Ρουμανική πρωτεύουσα, με ενδιάμεσο σταθμό το Σιμπίου, μια από τις γραφικότερες πόλεις της Ρουμανίας, που διατηρεί αναλλοίωτα τα μεσαιωνικά της στοιχεία και διαθέτει το πολύ αξιόλογο υπαίθριο Εθνογραφικό Μουσείο Αstra. Με ενδιάμεση στάση, θα φθάσουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο
μας στο Βουκουρέστι. Διανυκτέρευση.
Η πανοραμική μας ξενάγηση ξεκινά από το παλάτι της Άνοιξης, το παλάτι όπου διέμεινε η οικογένεια Τσαουσέσκου. Θα συνεχίσουμε με το Μουσείο του χωριού και το παλάτι της Βουλής. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης μας, θα θαυμάσουμε επίσης το Αντενέουμ, το πιο φημισμένο Μέγαρο Μουσικής της χώρας, τα ανάκτορα της βασιλικής οικογένειας, την Αψίδα του θριάμβου, που είναι εμπνευσμένη από την αντίστοιχη του Παρισιού, το Ορθόδοξο Πατριαρχείο, την Ελληνική εκκλησία, το μνημείο του Πυροσβέστη και την στρατιωτική Ακαδημία. Χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην παλαιά πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση για Σόφια με ενδιάμεσο σταθμό το Πλέβεν, όπου θα έχουμε σύντομη στάση. Άφιξη νωρίς το βράδυ, δείπνο και χρόνος ελεύθερος για περιπάτους γνωριμίας με την πρωτεύουσα της Βουλγαρίας. Διανυκτέρευση.
Σήμερα το πρωί αναχωρούμε για την Αθήνα από τη γνωστή μας πλέον διαδρομή, με μικρή ενδιάμεση στάση στη λουτρόπολη Σαντάσκι. Ακολούθως, μέσω Προμαχώνα και με ενδιάμεσες στάσεις, φθάνουμε το βράδυ Αθήνα.

GALLERY

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ 3ο ΑΤΟΜΟ ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
€ 575 € 515 € 790

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ημιδιατροφή (9 πρωινά, 9 δείπνα)
9 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*plus, 4*
Εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
Αρχηγό-συνοδό
Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης & ΦΠΑ
Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα • Ότι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ