ΠΟΛΩΝΙΑ

Αναχώρησεις : 29 Ιουλίου,  5,12,19,26 Αυγούστου – 7 μέρες

από 795 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση με την AEGEAN για Κρακοβία. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θαυμάσουμε το κάστρο στον λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό ναό με τους βασιλικούς τάφους, την οδό Kanonicza, την εκκλησία των αγίων Πέτρου και Παύλου κλπ. Στο κέντρο της παλιάς πόλης και στο μέσον της μεγάλης πλατείας Ρύνεκ Γκλόβνυ (Rynek Glόwny) βρίσκεται το Σουκεννίτσε (Sukiennice), μια μεσαιωνική αγορά υφασμάτων που σήμερα φιλοξενεί τουριστικά καταστήματα στη στοά του ισογείου. Στην ίδια πλατεία δεσπόζει ο ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και πολυάριθμα άλλα κτίρια μεγάλης ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο HILTON GARDEN INN 4* sup. (www.hilton.com). Διανυκτέρευση.
Πρωινή επίσκεψη στο Άουσβιτς, ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου βρήκαν τον θάνατο περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι κατά τη διάρκεια του Β΄ παγκοσμίου πολέμου και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Το Άουσβιτς περιελάμβανε πολλές μονάδες, η μεγαλύτερη των οποίων ήταν το Μπιρκενάου. Από τα εκατομμύρια των ανθρώπων που πέρασαν τις πύλες του, μόλις 60-70 χιλιάδες κατάφεραν να επιζήσουν και να ελευθερωθούν. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα αλατωρυχεία της Βιελίτσκα, από τα πιο παλιά ορυχεία αλατιού του κόσμου, επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η διαδρομή μας μέσα στα αλατωρυχεία περιλαμβάνει πανέμορφα σπήλαια, διαδρόμους (περίπου 300 km εκ των οποίων 3,5 km είναι επισκέψιμα), που βρίσκονται σε βάθος 64-135 μέτρων, αγάλματα από αλάτι, πολυελαίους από κρυστάλλους αλατιού, παρεκκλήσια, ακόμα και έναν καθεδρικό ναό! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση για το πανέμορφο Βρότσλαβ, την "Βενετία της Πολωνίας". Η πόλη, η οποία υπήρξε πηγή έμπνευσης για τον Πικάσο, είναι κτισμένη σε 12 νησιά του ποταμού Όντερ. Στην περιήγησή μας θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ, μία από τις ωραιότερες της Ευρώπης, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό και το Πανεπιστήμιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND CITY 4* sup. (www.grandcityhotel.pl). Διανυκτέρευση.
Ξεκινάμε σήμερα για μία διαδρομή εκτός πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επισκεφθούμε αρχικά το τελευταίο και πιο ανεπτυγμένο "μυστικό αρχηγείο του Χίτλερ", το υπόγειο στρατιωτικό συγκρότημα Οσούβκα (Osówka), ένα τεράστιο σύστημα τσιμεντένιων διαδρόμων και αιθουσών με δυνατότητα στέγασης άνω των 20.000 στρατιωτών και εργατών των ναζί. Η κατασκευή της υπόγειας αυτής πολιτείας ξεκίνησε το 1943 και διεκόπη το 1945 για προφανείς λόγους, χωρίς όμως να είναι απολύτως ξεκάθαρο μέχρι στιγμής ο ακριβής σκοπός που θα εξυπηρετούσε - πολλοί θεωρούν ότι οι αίθουσες προορίζονταν για υπόγεια εργοστάσια κατασκευής μυστικών όπλων. Συνεχίζουμε με το "μαργαριτάρι της νότιας Σιλεσίας", το περίφημο Κάστρο Ξιάζ (Zamek Książ), ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας, κτισμένο σε μια υπέροχη τοποθεσία. Κατά την επιστροφή μας στο Βρότσλαβ θα επισκεφθούμε επίσης την πανέμορφη ξύλινη εκκλησία της Σβιντνίτσα, την Εκκλησία της Ειρήνης, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Πρωινή αναχώρηση για την Ζελαζόβα Βόλα (Żelazowa Wola),την γενέτειρα του Σοπέν, όπου θα επισκεφθούμε το σπίτι που μεγάλωσε ο μεγάλος μουσουργός και σήμερα λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, περιτριγυρισμένος από εκπληκτικούς καταπράσινους κήπους. Ελεύθερος χρόνος και συνεχίζουμε για Βαρσοβία. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο BRISTOL 5* LUXURY COLLECTION (http://www.hotelbristolwarsaw.pl/en). Διανυκτέρευση.
Κατά τη διάρκεια της πρωινής μας ξενάγησης στην πόλη θα δούμε μεταξύ άλλων την πλατεία του Κάστρου με την κολώνα του Ζιγισμούνδου, το βασιλικό Κάστρο, την πλατεία της Νίκης, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο, το άγαλμα της γοργόνας και θα καταλήξουμε στο πάρκο Λαζιένκι (Łazienki), πρώην θερινή κατοικία του τελευταίου μονάρχη, όπου βρίσκεται το υπέροχο Παλάτι στο Νερό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Χρόνος ελεύθερος το πρωί. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα

GALLERY

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΔΙΚΛΙΝΟ 3ο ΑΤΟΜΟ ΜΕΧΡΙ 12 ΕΤΩΝ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
795€ € 595 € 995

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ//ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES
Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4*, 5* όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα ή παρόμοια
Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
Έμπειρος συνοδός-αρχηγός του γραφείου μας
Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75 ετών
Φ.Π.Α.
Επίσημος ξεναγός στα Αλατωρυχεία Βιέλιτσκα, στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου, στο Κάστρο Ξιάζ και στο υπόγειο στρατιωτικό συγκρότημα Οσούβκα
Είσοδοι στον Καθεδρικό ναό της Κρακοβίας, στα Αλατωρυχεία Βιελίτσκα, στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου, στο Κάστρο Ξιάζ, στην Εκκλησία της Ειρήνης στη Σβιντνίτσα και στο Πάρκο και Μουσείο Ζελαζόβα Βόλα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία, κάστρα και αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ