Φεστιβάλ του Μπουτάν – Στο Βασίλειο του Δράκου Κεραυνού | 20/11/2017

Αναχωρήσεις : Οκτώβριος – Νοέμβριος 2017 – 01/11/2017

από 4490 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την θρυλική Κολκούτα. Πρόκειται για μια από τις πολυπολιτισμικές μητροπόλεις της Ινδίας, γνωστή για τους ανθρώπους της, τον πολιτισμό, το φαγητό, τη μουσική, τη λογοτεχνία και τις ταινίες της.
Άφιξη στην πρωτεύουσα της Δυτικής Βεγγάλης, πρώην λαμπρή πρωτεύουσα της Βρετανικής Ινδίας από το 1772 έως το 1912 και Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ινδίας σήμερα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μετά την ολιγόωρη ανάπαυσή μας ακολουθεί η γνωριμία μας με την διάσημη πολύβουη «πόλη τη ς χαράς», όπως αγαπούν να αποκαλούν οι ντόπιοι την πόλη τους. Μια από τις πολυπολιτισμικές μητροπόλεις της Ινδίας, η Καλκούτα είναι μια πόλη με χαρακτήρα . Μεσα από την πανοραμική μας ξενάγηση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε μερικές στιγμές της καθημερινής ζωής των κατοίκων της πόλης και πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα όπως το μνημείο της βασίλισσας Βικτωρίας, την πλατεία Νταλχούζι με τα Βικτωριανά κτίρια που την περιβάλουν, το Κυβερνητικό Μέγαρο, το κτίριο της τοπικής Βουλής, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, την Εθνική Βιβλιοθήκη, τον ναό της θεάς Κάλι, τον ναό των Τζαϊνιστών,κ.α Η ημέρα θα κλείσει με την επίσκεψη στο παλαιότερο μουσείο της Ινδίας Το «Ινδικο Μουσείο», όπου μεταξύ των άλλων πολύτιμων αντικειμένων που φιλοξενεί είναι και η μοναδική «μούμια» που βρέθηκε στην Ινδία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.


Σήμερα μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για ολοήμερη εξόρμηση σε μια περιοχή που ελάχιστοι επισκέπτονται . Το Βισναπούρ 130 χλμ. από την Καλκούτα , ήταν η πρωτεύουσα του βασιλείου των Μάλλα για χίλια χρόνια και το πνευματικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Βεγγάλης. Οι βασιλείς των Μάλλα έκτισαν τους περίφημους κεραμικούς ναούς για τους οποίους η πόλη φημίζεται. Επίσης ίδρυσαν την σχολή κλασικής μουσικής Χιντουστάνη που λειτουργεί έως σήμερα καθώς και την σχολή ζωγραφικής του Βισναπούρ. Θα επισκεφθούμε τους πιο αξιόλογους ναούς όπως τον Ρασμάντσα με τους περίτεχνους τοίχους του ,που απεικονίζουν την ζωή του Κρίσνα και τον ναό Μανταμπόχαν με ανάγλυφες παραστάσεις από την Ραμαγιάννα και Μπαχαμαράτα. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για τα κεραμικά και τα μεταξωτά της. Στην τοπική αγορά μπορεί να βρει κανείς , κεραμικά κοσμήματα καθώς και τα φημισμένα μεταξωτά σάρι Μπαλκτσάρι. Το απόγευμα επιστροφή στην Καλκούτα. Δείπνο και διανυκτέρευση .
Επιστροφή το απόγευμα στο Τόκιο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


Η πρωινή μας πτήση σήμερα θα μας φέρει στην επαρχία του Ασσάμ, την μεγαλύτερη από τις «επτά αδερφές» ομόσπονδες πολιτείες και το Γκουαχάτι την μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας και της βορειοανατολικής Ινδίας μετά την Καλκούτα . Η πόλη απλώνεται ανάμεσα στις όχθες του ποταμού Brahmaputra και στους πρόποδες του οροπεδίου Shillong, Το αρχετυπικό τοπίο του Ασσάμ και της περιοχής του Γκουαχάτι , είναι το χρυσοπράσινο των ορυζώνων και οι περιποιημένες φυτείες τσαγιού. Εδώ παράγονται οι καλύτερες ποιότητες τσαγιού όλης της Ινδίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και απογευματινή βαρκάδα στα ήσυχα νερά του Βραχμαπούτρα . Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση .


Μετά το πρόγευμα η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Γκουαχάτι. Την πόλη των ναών όπως την αποκαλούν λόγω των πολλών ινδουιστικών τεμένων της. Η περιήγηση μας ξεκινά από το λόφο Nilachal όπου δεσπόζει το ινδουιστικό σύμπλεγμα των ναών Καμάκια. Οι ναοί αυτοί ξεχωρίζουν για την ιδιαιτερότητα της αρχιτεκτονικής τους - ένα αυτόχθονο στυλ- και είναι σημαντικός προορισμός προσκυνήματος ιδιαίτερα των Ταντριστων πιστών. Ακολουθεί ο ναός Σουκλεσβάρ αφιερωμένος στο θεό Σιβα και Ναβαγκράχα με τα εννέα σύμβολα του Σιβα που αντιπροσωπεύουν τα εννέα Ουράνια σώματα(ναβά) , της ινδικής αστρονομίας, Στη συνέχεια μ ε τοπικό πλοιάριο θα περάσουμε στο μικροσκοπικό νησάκι Umananda στο μέσο του ποταμού που λόγω του σχηματος του το αποκαλούν και «παγώνι» όπου θα επισκεφθουμε τον ναό Ουμανάντα. Η ημέρα θα κλείσει με επισκέψεις στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Σριμάντα Καλαξέτρα Σανκαρντέβα, στον επιβλητικό ναό Μπασίστα Ασράμ και το Δείπνο και διανυκτέρευση.


Νωρίς το πρωί και μετά από ένα καλό πρόγευμα αναχωρούμε παίρνοντας τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στα σύνορα Ινδίας – Μπουτάν και τη Γη της Ευτυχίας . Μετά από τυπικές διαδικασίες ελέγχου συνόρων, η Τίγρης και ο Δράκος, μας ανοίγουν την Πύλη και μας υποδέχονται στο Ανατολικό Μπουτάν, μια από τις λιγότερο εξερευνημένες περιοχές του βασιλείου . Πρώτος σταθμός που θα μας φιλοξενήσει απόψε η συνοριακή πόλη Σαμντρούπ Τζονγκάρ , ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της χώρας και το μεγαλύτερο αστικό και εμπορικό κέντρο στο Ανατολικό


Η περιπλάνηση στις ανατολικές γωνιές της χώρας του Δράκου ξεκινά με την εξερεύνηση της περιφέρεια του Τρασιγκάνγκ . Κατά την διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής, εκτός από την εκπληκτική θέα της υπαίθρου και το μεγαλείο του τοπίου, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το μοναστήρι-οχυρό (dzong) και τον ναό του Ζάνγκτο Πέλρι με τις περίπλοκες τοιχογραφίες και τα όμορφα αγάλματα . Στο μικρό χωριό του Γόμρονγκ, λίγο πριν φθάσουμε στην ομώνυμη πρωτεύουσα της επαρχίας θα σταματήσουμε στην Πανεπιστημιούπολη Κάνγκλουνγκ ,που την χαρακτηρίζει ο πύργος –ρολόι της , για να επισκεφθούμε το κολέγιο Σερούμπτσε. Ιδρύθηκε το 1966 από μια ομάδα ιησουιτών μοναχών και ήταν το πρώτο διαπιστευμένο κολλέγιο στη χώρα. Από το 2003, έγινε ένα από τα ακαδημαϊκά ινστιτούτα του νέοσυσταθέντος συστήματος του Βασιλικού Πανεπιστημίου του Μπουτάν. Το απόγευμα, το Τρασιγκάν μας υποδέχεται με το εντυπωσιακό -οχυρό- μοναστήρι του από το οποίο η πόλη παίρνει το όνομά της , να δεσπόζει από μια ψηλή βουνοκορφή λές και δεν πατάς στη γή . Η γραφική πόλη στους πρόποδες μιας δασώδους κοιλάδας ,είναι το μεγαλύτερο αστικό κέντρο στα βουνά, μετά τον Thimphu και θα μας φιλοξενήσει τις 2 επόμενες μέρες κατά την διάρκεια της ξεχωριστής ετήσιας γιορτής του. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση . (1.150 μ. Υψόμετρο )


Σήμερα η καλή τύχη είναι δική σας . Μετά το πρόγευμα ,στροφή προς τα πάνω για να επισκεφθούμε το εντυπωσιακό μοναστήρι οχυρό. Χτισμένο το 1656 , στρατηγικά τοποθετημένο , με θέα στον ποταμό Γκαμρι εύστοχα το όνομα του μεταφράζεται ως "φρούριο του ευοίωνου βουνού". Εδώ θα παραμείνουμε καθ’ ολη την διάρκεια της μέρας για να παρακολουθήσουμε τα δρώμενα των εορτασμών του τοπικού Φεστιβάλ που πραγματοποιείται εντός του μοναστηριού για να ζήσουμε μια από τις πιο αυθεντικές εμπειρίες του ταξιδιού μας.
Δεν είναι μόνο οι μοναχοί με τους τελετουργικούς χορούς, τις μάσκες και τις ψαλμωδίες, που απεικονίζουν ιστορίες βουδιστικών αγίων που παλεύουν me πρωτόγονα πνεύματα και δαίμονες .Η γιορτές που διαρκούν …. Μέρες είναι και ένα κοινωνικό γεγονός όπου οι άνθρωποι των γειτονικών κοιλάδων και αλλοι ημι νομαδες της περιοχής φορούν τα καλύτερα μεταξωτά κοστούμια και κοσμήματα τους και συναντιούνται για να διασκεδάσουν,να δοκιμάσουν την τοπική αρρά (αποσταγμένο από ρύζι) να δουν τους συμβολικούς χορούς και να πάρουν τις ευλογίες και να ξορκίσουν τα κακά πνεύματα. Πολλοί από αυτούς περπατούν μέρες για να φθάσουν εδώ. Μπλεχτείτε με το πλήθος στην πολύχρωμη αγορά γύρω από το μοναστήρι με τα ξυλόγλυπτα και τα υφαντά για τα οποία φημίζεται η περιοχή , συζητήστε με τους ντόπιους απολαμβάνοντας την ακράτητη εγκαρδιότητα τους και βιώστε πλήρως τον πλούσιο πολιτισμό του Μπουτάν . Με το τέλος της ημέρας επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.
Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για μια διαδρομή 2 ωρων μέσα από τροπικά και αλπικά δάση . Προορισμός της ημέρας το Τρασιγιάνγκτσε,
Το Τρασιγιανγκτσε απλώνεται σε υψόμετρα μεταξύ 1.750 και 1.880 μέτρων και είναι μια εθνοτικά και πολιτιστικά διαφορετική περιοχή με διαφορετική γλωσσική διαλεκτό και πολιτιστικές πρακτικές στην περιοχή του ανατολικού Μπουτάν. Ιδρύθηκε ως ξεχωριστή περιοχή το 1992 και είναι ένα από τα νεότερα dzongkhags (=περιοχές) στη χώρα. Με τον πλούτο των φυσικών, ιστορικών και πολιτιστικών πόρων που διαθέτει είναι ένας προορισμός που οι επισκέπτης του Μπουτάν δεν θα ξεχάσει ποτέ.
Κατά τη διαδρομή θα επισκεφθούμε τον εξαιρετικά γραφικό ναό Γκομ Κορά, ιερός χώρο διαλογισμού του γκουρού που λέγεται ότι έφερε τον Βουδισμό στο Μπουτάν Ριμπότσε .Τα καταπράσινα λιβάδια, οι κόκκινες ρόμπες των μοναχών και η κίτρινη οροφή του ναού συνδυάζονται με πολύχρωμα βουδιστικά γλυπτά και τον ποταμό που σπεύδουν να δημιουργήσουν μια ειδυλλιακή σκηνή. Μετά από μια στάση στο Ντουκσούμ για να θαυμάσουμε την αλυσιδωτή γέφυρα συνεχίζουμε για το Τρασιγιάνγκτσε, οπου να επισκεφθούμε «το φρούριο της ευοίωνους τύχης» . ένα από τα παλαιότερα οχυρά μοναστήρια στο Μπουτάν καθώς και τον το μεγαλόπρεπο ναό-στούπα Κόρτεν Κόρα, που χτίστηκε το 1740 πιστό αντίγραφο του ναού του Μποτνάθ στο Νεπάλ. . Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Μόνγκαρ . Ο δρόμος που προσεγγίζει το Mongar είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά ταξίδια μέσα στη χώρα. Περνάει από απόκρημνους βράχους και βαθιά φαράγγια μέσα σε πυκνά δάση από πανέμορφα έλατα που εναλλάσσονται με πράσινα βοσκοτόπια.
Μέσα σ αυτή την ομορφιά, πρώτος μας σταθμός είναι το Ρανγκτζούνγκ, όπου θα επισκεφθούμε το Ρανγκτζούνγκ Γοντσέλ Κχολίνγκ, ένα μεγάλο μοναστήρι που χτίστηκε το 1990 από τον με σκοπό να παράσχει ένα ευνοϊκό καταφύγιο για τους μελετητές του ντάρμα του Βούδα, που αναφέρεται στη Διδασκαλία του , τους Νομους του Σύμπαντος ,τη φύση των πραγμάτων, την Αλήθεια κ.α και εξασκεί μεθόδους συμπεριφοράς για την ανάπτυξη της Βουδιστικής κοινωνίας. Συνεχίζοντας τη διαδρομή για το Μονγκάρ θα κάνουμε μια παράκαμψη 18 χλμ. από τον κεντρικό δρόμο προκειμένου να θαυμάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά μοναστήρια στο Ανατολικό Μπουτά ,το επιβλητικό μοναστήρι του Drametse Goemba. Ιδρύθηκε τον 16ου αιώνα και είναι διάσημο για το τύμπανο χορού που φιλοξένει, το οποίο το 2005 ανακηρύχθηκε αριστούργημα της προφορικής και άυλης κληρονομιάς της Unesco. Αργα το μεσημέρι άφιξη στο Μονγκαρ ,που σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα πόλεις. Είναι κτισμένο στην πλαγία ενός λόφο και στην. κοιλάδα.. Στο κεντρικός δρόμος τα παραδοσιακά ζωγραφισμένα πέτρινα κτίρια εντυπωσιάζουν με τις ξύλινες προσόψεις και βεράντες . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση . (1.700 μ. Υψόμετρο)
Το Μονκάρ γίνεται ορμητήριο για να ανακαλύψουμε σήμερα μια απομονωμένη περιοχή στο υψίπεδα του Κεντρικού Μπουτάν, το Λουέντσε. . Το τοπίο εδώ γίνεται ακόμη πιο συναρπαστικό με ακόμη πιο πυκνά κωνοφόρο δάση. . Η περιοχή είναι διάσημη για τους υφαντές της, δεξιοτέχνες στην ύφανση ενός πολύ λεπτού είδους μεταξιού, που διατηρούν ανέπαφη μια από τις πιο διακριτές μορφές τέχνης της χώρας. Είναι επίσης και η προγονική κατοικία της βασιλικής οικογένειας του Μπουτάν. Εδώ προκειται να επισκεφθούμε το πιο όμορφο και γραφικό από όλα τα μοναστήρια οχυρά. Σκαρφαλωμένο σε ένα λόφο στη άκρη μιας στενής κοιλάδας με θέα στον ποταμό Κουρίτσου, κατασκευάστηκε το 1654 και σήμερα είναι διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο της περιοχής και στεγάζει πολλά ιερά και σπάνια ιστορικά κειμήλια.
Μετά από ένα γεύμα πικνικ στο ειδυλλιακό αυτό περιβάλλον θα επιστρέψουμε το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο Μονγκάρ για δείπνο και διανυκτέρευση.
Σήμερα αφήνουμε τις ανατολικές επαρχίες για το κεντρικό Μπουτάν και την μαγική κοιλάδα του Μπουμθάνγκ . Το Κεντρικό Μπουτάν είναι μια περιοχή ευλογημένη με μεγάλη φυσική ομορφιά και απέραντες εκτάσεις παρθένων αλπικών και υποτροπικών που γεμίζουν με κάθε είδους χλωρίδα και πανίδα. Εδώ βρίσκεται συγκεντρωμένη η ιστορική κληρονομιά και πνευματική κληρονομια της χώρας καθώς επίσης και . Συναντά κανείς Εδώ ακριβώς στην καρδιά του Κεραυνού δράκου βρίσκονται μερικά από τα σημαντικότερα ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα της.
Το ταξίδι μας είναι μακρύ. Οι λέξεις φτωχές να περιγράψουν την μοναδικότητα της διαδρομής που ακολουθεί. Πρώτη μας στάση τα χωριά Ναμλίνγκ και Σενγκόρ για να θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες, Συνεχίζοντας ,το ορεινό τοπίο θυμίζει Ελβετικό και εναλλάσσετε με κοιλάδες σπαρμένες φαγόπυρο και ορυζώνες και αγροικίες και βοσκοτόπια γιακ ενώ το πέρασμα Θρούμσινγκ Λα, σε υψόμετρο 3.800 μ . και μια μικρή παράκαμψη μας οδηγούν στην παραμυθένια μεσαιωνική ομορφιά του μικρού χωριού Ούρα, με τα πλακότρωτα σοκάκια και τα πυκνοχτισμένα σπίτια που μοιάζουν με μικρά σαλέ . Διασχίζοντας το πέρασμα Σέρτανγκ Λα (3.573 μ.) φτάνουμε στο Τζακάρ , που θα γίνει το ορμητήριο μας για να ανακαλύψουμε τους κρυμμένους θησαυρούς της ευτυχισμένης κοιλάδας τις επόμενες μέρες . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση .. (2.800 μ. Υψόμετρο )
Η σημερινή ολοήμερη περιήγηση μας θα μας βάλεις στο δίλημμα να σκεπτόμαστε αν αυτή η ηρεμη γωνιά στα ήσυχα Ιμαλάια είναι πράγματι η χαμένη Σανγκριλα και μάλιστα την τελευταία . Η περιοχή του Μπουμθάνγκ αποτελείται από ένα συνδυασμό τεσσάρων κοιλάδων απαλά σκαλισμένες από αρχαίους παγετώνες που απλώνονται ανάμεσα σε υψόμετρα από 2.600 έως 4.000 μέτρα. Στην ξενάγηση των αξιοθέατων της επισκεπτόμαστε μοναστήρια, ναούς και Dzongs, όπως το Τζακάρ Dzong, που χτίστηκε το 1667 και είναι έδρα της περιφερειακής διοίκησης και του περιφερειακού μοναστικού σώματος του Bumthang, το Ζαμπέι Λακχάνγκ ι ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της χώρας (χτισμένο τον 7ο αιώνα, το Καχάρ Λακχάνγκ (Σιδερένιο Κάστρο), το Κουρζέι Λακχάνγκ (χτισμένο το 1652)και το πιο σημαντικό μοναστήρι του δογματος των μοναχών Nyigma, Ταμσίνγκ Γκοέμπα, που φιλοξένει τις πανάρχαιες θρησκευτικές ζωγραφιές όπως οι 1000 Βούδες και 21 Τάρα (γυναικεία μορφή Βουδιστάτβα) στο Μπουτάν, χτισμένο το 1501. Επιστροφή στο Τζάκαρ το απόγευμα . Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Το πρωί, μια σύντομη διαδρομή και πεζοπορία στην απομονωμένη κοιλάδα Κεκχόρ στα 2.580 μ. υψόμετρο, θα μας οδηγήσει σε μια ακόμη μέρα μοναδική και ανεπανάληπτης. Φθάσαμε ως εδώ για να παρακολουθήσουμε την πρώτη μέρα του εκθαμβωτικού φεστιβάλ Ναλακχάρ Τέτσου, που πραγματοποιείται στο Νγκάα Λακχάνγκ, με χορευτές να εκτελούν τα πολύχρωμα τελετουργικά τους φορώντας απίθανα κοστούμια και μάσκες. Αυτό το αυθεντικό τοπικό φεστιβάλ είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς θα δείτε αμέτρητους υπαίθριους πάγκους, χιλιάδες προσκυνητές αλλά και οικογένειες να κάνουν πικνίκ ή να επιδίδονται σε αγώνες τοξοβολία και σε άλλες δραστηριότητες. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Αφήνοντας πίσω μας την Ευτυχισμένη Κοιλάδα ξεκινάμε να ανακαλύψουμε τους θησαυρούς του Δυτικού Μπουτάν. Οι δυτικές περιφέρειες φιλοξενούν μερικά από τα καλύτερα μουσεία της χώρας που δίνουν την ευκαιρία στον ταξιδιώτη να εντρυφήσει πλέον στην ιστορία, την παραδοσιακή κουλτούρα αλλά και την φιλοσοφία το σύγχρονου Μπουτάν που θέλει να πάψει να είναι ένα μυστήριο για τον κόσμο . Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς, με πρώτο σταθμό το πέρασμα Γιοτόνγκ Λα, σε υψόμετρο 3.400 μ. Καθ’ οδόν θα επισκεφθούμε το κέντρο ύφανσης Γιάθρα στο Τσουμέι.
Πρώτος σημαντικός σταθμός της διαδρομής το Τρόνγκσα που προσφέρει εκπληκτική θέα στις βαθιές κοιλάδες που την περιβάλλουν. Για να επισκεφθούμε το ομώνυμο μονασστηρι οχυρο αλλά και το Παρατηρητήριο παρατηρητήριο που έχει μετατραπεί σε ένα εντυπωσιακό μουσείο της ιστορία του βασιλείου.
Συνεχίζουμε για το Γουανγκντού Ποδράνγκ και μέσ μέσω του περάσματος Πέλε Λα σε υψόμετρο 3.300 μ συνεχίζουμε για την κοιλάδα της Πουνάκα φημισμένη για το ευχάριστο κλίμα της και τους ζεστούς χειμώνες . Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση
Η σημερινή μέρα ξεκινά από Πουνάκα Dzong το μοναστήρι οχυρό της Πουνάκα. Μετά το πρωινό η εκδρομή ξεκινά με περιήγηση στο Πουνάκα Dzong, το πιο εντυπωσιακό μοναστηρι –οχυρο του Μπουτάν. Ένα τέλειο δείγμα μεσαιωνικού φρουρίου με μοναστηριακές και διοικητικές λειτουργίες. Εδώ στις 13 Οκτωβρίου 2011, τελέστηκαν οι γάμοι του νεαρού βασιλικου ζεύγους. Το φιλί τους ήρθε να σφραγίσει τον εκσυγχρονισμό στο πιο απομονωμένο βασίλειο του κόσμου.
Στη συνέχεια αναχωρούμε με κατεύθυνση τα 2.300 μ. υψόμετρο, προς τη Τίμπου. την πρωτεύουσα του Μπουτάν. Ανεβαίνοντας θα επισκεφθούμε το Κίμι Λακάνγκ και θα κάνουμε στάση στο πέρασμα Ντόκου Λα, σε υψόμετρο 3.050 μ., για να απολαύσουμε τη θέα των χιονισμένων Ανατολικών Ιμαλαΐων που κόβει την ανάσα. Άφιξη στο Τίμπου και επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη, στην οποία στεγάζεται μια τεράστια συλλογή από ανεκτίμητης αξίας βουδιστικά χειρόγραφα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινή ξενάγηση στην πόλη που διατηρεί αναλλοίωτη την αρχιτεκτονική της, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τα βασικότερα αξιοθέατα και θα επισκεφθούμε το Τράσιτσοντζονγκ (Trashichhoedzong), "το φρούριο της θρησκείας", έδρα της κεντρικής διοίκησης των βουδιστών μοναχών και παλάτι του βασιλιά. Κατασκευάστηκε το 1641 με τον παραδοσιακό τρόπο του Μπουτάν, χωρίς καρφιά. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε οδικώς προς το Πάρου σε υψόμετρο 2.200 μ. Φτάνοντας, θα επισκεφθούμε το Ta Dzong, στο οποίο στεγάζεται το Εθνικό Μουσείο (με συλλογές υφασμάτων, όπλων, τάνγκα, αντικειμένων οικιακής χρήσης και διάφορα άλλα χειροτεχνήματα). Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε σε ένα επίσης σπουδαίο μοναστηριακό συγκρότημα, το Ρίντσεν Πουνγκ Dzong. στο οποίο οι τοιχογραφίες των στοών της εσωτερικής αυλής απεικονίζουν όψεις της βουδιστικής διδασκαλίας, όπως τον τροχό της ζωής, σκηνές από τη ζωή του Μιλαρέπα κ.ά και θα κάνουμε βόλτα στο κέντρο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Ημέρα αφιερωμένη στο περίφημο μοναστήρι Taktshang, γνωστό και ως «η φωλιά της Τίγρης». Θα κατευθυνθούμε οδικώς προς το μοναστήρι που βρίσκεται «κρεμάμενο» σε δυσπρόσιτη πλαγιά. Κατά την άφιξη μας θα ανέβουμε για να το απολαύσουμε εκ των έσω το εντυπωσιακό αυτό συγκρότημα που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα. Επιστροφή στο Παρού και διανυκτέρευση.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Νωρίς το πρωί, αφήνουμε πίσω μας την Γη της Ευτυχίας παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής Μεταφορά στο αεροδρόμιο και την πτήση για το Δελχί . Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο . Δείπνο και διανυκτέρευση.
Ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πτήση που συνδέει με τον επόμενο προορισμό μας.

GALLERY

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣDouble RoomTwin RoomTriple RoomSingle RoomΦΟΡΟΙ
20/11/20174490 €4490 €4490 €5390 €690 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Ξενοδοχεία 3* και 4*.
Ημιδιατροφή καθημερινά.
Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης, με ενδιάμεσους σταθμούς.
Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση, μπορεί να σας περιμένει στην Ασία).
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Τοπικός έμπειρος ξεναγός
Εκδρομή στη Βισναπούρ.
Κρουαζιέρα στον ποταμό Βραχμαπούτρα.
Εκδρομή στο χωριό Τρασιγιάνγκτσε.
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Τρασιγιάνγκ.
Επίσκεψη στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Σριμάντα Καλαξέτρα Σανκαρντέβα.
Επίσκεψη στα χωριά Ναμλίνγκ και Σενγκόρ για να θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς καταρράκτες.
Πεζοπορία στην απομονωμένη κοιλάδα Κεκχόρ στα 2.580 μ. υψόμετρο.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 690 €

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ