Μεγάλος Γύρος Νότου 10 Μέρες / 9 Νύχτες

Aναχ 04/08.

Καζαμπλάνκα (1)- Φεζ (2) – Ερφούντ (1) – κοιλάδα Ντάντες(1) – Μαρρακές (4)

Ξεν 4*/5* – Ημιδ/φη – Alitalia

από 1155 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη, συνάντηση με τον αρχηγό σας και ξεκινάμε για την ξενάγηση της Καζαμπλάνκα. Θα επισκεφθούμε την Κεντρική αγορά, την Πλατεία Μωχάμεντ του 5ου, την πλατεία των Ηνωμένων Εθνών, την παραλιακή λεωφόρο Κορνίς, όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ, το τζαμί του Χασάν του Β΄ (εξωτερικά) και την πλούσια συνοικία Άνφα, με τον ιππόδρομο και τα γήπεδα γκολφ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και ακολουθεί αναχώρηση για το Ραμπάτ, που απέχει 95 χιλιόμετρα. Θα επισκεφθούμε το παλάτι του Βασιλιά Χασάν του Β’, το Μαυσωλείο του Μωχάμεντ του 5ου , τον Πύργο του Χασάν και την κάσμπα Ουιντάια. Περνάμε από την περιοχή Σουίσυ με τις πρεσβείες και συνεχίζουμε για την Μεκνές. Μετά από 140 χλμ, φτάνουμε στην πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα Μεκνές, όπου θα κάνουμε στάση στην ιστορική πλατεία Λα Χεντίμ, γνωστή και ως«πλατεία της καταστροφής». Θα γνωρίσουμε εξωτερικά, το παλάτι του Μουλάι Ισμαήλ, με την μεγαλόπρεπη πύλη Μπάμπ Ελ Μανσούρ και τα τείχη της πόλης. Λίγος ελεύθερος χρόνος. Μετά από 65 χλμ άφιξη στη Φεζ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο & διανυκτέρευση.
Πρωινό. Η σημερινή ξενάγηση στην ιερή αυτή πόλη, περιλαμβάνει την 1η μουσουλμανική Μεντίνα του αραβικού κόσμου με τα 9.202 σοκάκια, μια από τις μεγαλύτερες του κόσμου και τα σούκς. Εκεί θα γνωρίσουμε την κορανική σχολή Μπου Ανανία και την εβραϊκή συνοικία Μελλάχ. Συνεχίζουμε να δούμε εξωτερικά το παλάτι των Μερενιδών που είναι το πιο παλιό του Μαρόκου, εξωτερικά το τζαμί Καραουίν, που ήταν από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του αραβικού κόσμου, το Μαυσωλείο του Μουλά Ιντρίς (εξωτερικά). Δτη συνέχεια, θα επισκεφθούμε το λαογραφικό μουσείο Μπαταα. Επιπλέον αν υπάρχει χρόνος, θα δούμε τα Βυρσοδεψία. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Δείπνο & διανυκτέρευση.
Πρωινό. Αφήνοντας την Φεζ και αφού περιδιαβούμε τα χωριά του μέσου Άτλαντα, όπως το Ιφράν, το Μιντέλτ και την Ερασιντία, θα καταλήξουμε στην Ερφούντ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση
Πρωινό και η σημερινή μέρα μας επιφυλάσσει μια εκδρομή – σαφάρι με τζιπ 4 Χ 4 στους αμμόλοφους της Μερζούγκα όπου θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου με φόντο την απεραντοσύνη της ερήμου. Μια εμπειρία ζωής που σίγουρα θα αποτελέσει την πιο σημαντική ανάμνηση από την περιήγηση μας στο Μαροκινό Νότο (προαιρετική εκδρομή). Ακολούθως θα αφήσουμε την Ερφούντ και θα διασχίσουμε εντυπωσιακές οάσεις όπου θα περάσουμε από την Τινεχρίρ, την « πόλη με τις χίλιες κάσμπες», την πόλη Μ’ Γκούνα Έλ Κελλάα ή αλλιώς πόλη των ρόδων και την Σκούρα για να καταλήξουμε στην Ουαρζαζάτ, την «ήσυχη πόλη», η οποία αποτελούσε παλιά οχυρό των Γάλλων Λεγεωνάριων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Πρωινό και ημέρα ξενάγησης στην Ουαρζαζάτ. Η πόλη είναι το προπύργιο της ερήμου και διαθέτει δύο από τις ομορφότερες κάσμπες του Μαρόκου τις οποίες θα επισκεφθούμε. Η κάσμπα Ταουρίτ, πρώην τόπος κατοικίας του Πασά Γκλάουι, με τους πύργους που υψώνονται από τα παραδοσιακά σπίτια, θα σας συναρπάσει. Η δεύτερη κάσμπα, η Αϊτ Μπενχάντου απέχει 30 χλμ από την Ουαρζαζάτ και είναι πραγματικά μοναδική. Έχει ανακυρηχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη συνέχεια μεταφορά στο Μαρακές. Τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και ημέρα ξενάγησης στο Μαρακές. Μεταξύ των άλλων θα δούμε εξωτερικά το τζαμί Κουτούμπια, σύμβολο του Μαρακές, το παλάτι Ελ Μπαχία και το μουσείο Νταρ Σι Σαϊντ, πανέμορφο ανάκτορο που στεγάζει μια εντυπωσιακή συλλογή Μαροκινών Λαικών Τεχνών. Συνεχίζουμε με την φημισμένη πλατεία Τζεμαά Ελ Φνα ή αλλιώς «Πλατεία των Θαυμάτων». Η Τζεμαά Ελ Φνα είναι σύμβολο του Μαρακές, όπου επί καθημερινής βάσης εκτυλίσσεται ένα μαγευτικό θέαμα, που το συνθέτουν οι υπαίθριοι αυτοσχέδιοι πάγκοι – εστιατόρια, οι γητευτές φιδιών,οι παραμυθάδες, οι μάγισσες, σε συνδυασμό πάντα με τα εκατοντάδες μαγαζιά που ξετρυπώνουν στις πιο απίθανες γωνίες των σουκς. Θα επισκεφθούμε επίσης τους πανέμορφους κήπους του Μαζορέλ, ιδιοκτησία του Υves Saint Laurent και τέλος την μεδέρσα και την κούμπα του Μπεν Γιούσεφ, που είναι το αρχαιότερο μνημείο των Αλμοραβιδών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και το βράδυ θα απολαύσουμε το ποτό μας παρακολουθώντας φολκλορικό show στο παγκοσμίως γνωστό chez Ali. Διανυκτέρευση.
Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Εσσαουίρα, πόλη στις ακτές του Ατλαντικού, η οποία απέχει 175 χλμ,ντυμένη στα λευκά και τα μπλε, που σήμερα αποτελεί σημαντικό κέντρο της μαροκινής καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ανεβείτε στο κάστρο και απολάυστε την μαγευτική θέα, περπατήστε κατά μήκος του ωκεανού και ακούστε το τιτίβισμα των γλάρων... Η Εσσαουίρα σίγουρα θα σας αφήσει όμορφες εικόνες. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας & διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για Καζαμπλάνκα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καζαμπλάνκα όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

GALLERY

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

Εκδρομή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ. ΞΕΝ. ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ. 1ΚΛΙΝΟΥ ΦΟΡΟΙ
ΜΟ4 ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΥΡΟΣ ΝΟΤΟΥ
Καζαμπλάνκα(1), Φέζ(2),
Ερφούντ(1), κοιλάδα Ντάντες
(1), Ουαρζαζάτ, Μαρακές (4)
ΔΩΡΟ φολκλορική βραδιά με
ποτό, ΔΩΡΟ εκδρομή στην
Εσσαουίρα, ΔΩΡΟ εκδρομή
στην έρημο Μερζούγκα
10 Κάθε
Παρασκ. &
02/06,
20/07
04,11/08,
02/09
4*sup/5* Ημιδ/φή
(Πρωινό &
9 δείπνα)
890 295 365

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
Ξεναγήσεις/εκδρομές όπως αναφέρονται ανωτέρω
Διαμονή και διατροφή όπως αναφέρονται στον σχετικό τιμοκατάλογο
Μεταφορές από/προς τα αεροδρόμια εξωτερικού
Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
Φολκλορική βραδιά με ποτό
Εκδρομή στη κοιλαδα της Ουρίκα
Εκδρομή στην Εσσαουίρα & στην έρημο Μερζούγκα
Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός/συνοδός
Τοπικοί ξεναγοί
Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
Είσοδοι σε μουσεία/μνημεία/Ασφάλεια
Αστικής ευθύνης/Ενημερωτικά έντυπα

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Δεν περιλαμβανονται :

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα 30 €
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ