ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ

5 ΗΜΕΡΕΣ

 

 

από - €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση από την Αθήνα για την Αρχαία Νεμέα. Η περιοχή είναι ξακουστή για τους αμπελώνες και το εκλεκτό κρασί της. Θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορες είδη κρασιού και ντόπιες
γεύσεις αφού πρώτα μυηθούμε στη διαδικασία της οινοποίησης. Αναχώρηση για τα υψίπεδα της Αρκαδίας, άφιξη στο χωριό Κάψια και διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για τη Στεμνίτσα, έναν από τους γραφικότερους οικισμούς της ορεινής Αρκαδίας. Περιήγηση στο χωριό και επίσκεψη στο περίφημο λαογραφικό μουσείο. Θα δούμε πλήθος
από όπλα, πολεμικά εξαρτήματα, υφαντά, εικόνες, ιερά σκεύη και διάφορα άλλα αντικείμενα της καθημερινότητας των Στεμνιτσιωτών του παρελθόντος. Στη Στεμνίτσα μπορούμε να δοκιμάσουμε
παραδοσιακά γλυκίσματα στα καφενεία του χωριού όπως γλυκά κουταλιού, ντόπια σκαλτσούνια,
αμυγδαλωτά κλπ. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τη θρυλική Δημητσάνα, τόπος κατασκευής της πυρίτιδας κατά τη
διάρκεια της επανάστασης και όχι μόνο. Πρώτος σταθμός μας θα είναι η Ιερά Μονή Αιμυαλών, ένα από τα γραφικότερα μοναστήρια της περιοχής με διάκοσμο που έχει φιλοτεχνηθεί από τον 16 ο αιώνα.
Στη συνέχεια θα κάνουμε μια μικρή στάση το κεφαλάρι του Αϊ Γιάννη όπου θα έχουμε  μια υπαίθρια γευσιγνωστική εμπειρία με Δημητσανίτικο τσίπουρο και μεζέδες. Κατόπιν θα επισκεφθούμε το Μουσείο Υδροκίνησης για να γνωρίσουμε τον τρόπο με τον οποίο οι
Δημητσανίτες του παρελθόντος χρησιμοποιούσαν τη δύναμη του νερού για να παράγουν μπαρούτι, τσίπουρο, δέρματα, αλεύρι και για να πλύνουν ρούχα και υφάσματα. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε στα καλντερίμια του χωριού θαυμάζοντας την ιδιαίτερη ντόπια αρχιτεκτονική και θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε την τοπική γορτυνιακή κουζίνα σε μια από τις καλύτερες ταβέρνες τις περιοχής. Τέλος και πριν καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας για ξεκούραση θα επισκεφτούμε την παραδοσιακή Βυτίνα. Εκεί θα δοκιμάσουμε τοπικά τυροκομικά προϊόντα, γλυκά και το μοναδικό στην
Ελλάδια ελατίσιο μέλι βανίλια.
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για τη Σπάρτη. Η πρώτη στάση μας θα γίνει στον Μυστρά όπου θα ξεναγηθούμε στην πιο καλοδιατηρημένη βυζαντινή καστροπολιτεία της Ελλάδας. Συνεχίζοντας θα επισκεφτούμε το μουσείο Λαδιού όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία και την τεχνολογία διαχείρισης του Ελαιόλαδου στη Μεσόγειο δοκιμάζοντας παράλληλα ποικιλίες ελιάς και λαδιού. Θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπικό εστιατόριο εστιασμένο στην ανάδειξη του ελαιόλαδου και των παραγώγων του στην τοπική Λακωνική κουζίνα. Τέλος θα αναχωρήσουμε για την Αρχαία Σπάρτη, έναν μοναδικό αρχαιολογικό χώρο μέσα στους ελαιώνες και με εξαιρετική θέα προς τον Ταΰγετο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στου Κάψια και διανυκτέρευση.
Πρωινό και αναχώρηση για την Μεγαλόπολη. Άφιξη στον αρχαιολογικό χώρο όπου βρίσκεται το
περίφημο Θέατρο, η Αγορά, η Στοά του Φιλίππου, τα απομεινάρια του Ναού του Διός και άλλα κτίσματα του 4 ου αιώνα π.Χ., Κατόπιν σειρά έχει η αρχοντική Καρύταινα, γνωστή και ως «το Τολέδο της Ελλάδας», χτισμένη πάνω στη συμβολή του Λούσιου με τον Αλφειό ποταμό. Θα θαυμάσουμε το τοξωτό πέτρινο γεφύρι με το εκκλησάκι της Παναγίας, θα περπατήσουμε στα στενά δρομάκια της Καρύταινας,
το επιβλητικό της κάστρο και θα επισκεφτούμε τον Βυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου. Συνεχίζοντας για το χωριό Ψάρι θα ξεναγηθούμε στο Μουσείο Μαγειρικής «Αρκαδιανή» όπου θα έχουμε την
ευκαιρία της συμμετοχής μας στην μαγειρική τέχνη φτιάχνοντας πίτες και τοπικά ζυμαρικά. Στην επιστροφή μας προς στου Κάψια θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Τεγέας όπου θα δούμε
τον Βυζαντινό Ναό της Παναγίας χτισμένο πάνω στο αρχαίο Θέατρο της Τεγέας. Το βράδυ θα απολαύσουμε δείπνο σε τοπικό παραδοσιακό οινοποιείο δοκιμάζοντας κρασί και τσίπουρο από βιολογικούς αμπελώνες που καλλιεργούνται με τη συνοδεία κλασικής μουσικής.
Πρωινό και αναχώρηση για τον Ναό της Αγίας Φωτεινής. Πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο χριστιανικό ναό εξαιτίας της μοναδικής του τεχνοτροπίας στην οποία συνδυάζονται αρχαιοελληνικά, βυζαντινά και αιγυπτιακά στοιχεία. Σειρά έχει η επίσκεψή μας στην μονάδα παραγωγής οίνου της οικογένειας Σπυρόπουλου, σύντομη ξενάγηση και γνωριμία με την τοπική ποικιλία του μοσχοφίλερου. Η ημέρα μας θα ολοκληρωθεί με την ξενάγησή μας στη μονάδα παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων «Οικοφάρμα» στην οποία θα δοκιμάσουμε εκλεκτά ντόπια τυριά. Αναχώρηση για Αθήνα.

GALLERY

ΤΙΜΕΣ & ΠΑΡΟΧΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

Πολυτελές λεωφορείο όλες τις μέρες τις εκδρομής στη διάθεσή μας
4 Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 5 * αστέρων Kalteziotis Mansion με πρωινό
Ένα γεύμα σε οινοποείο
Επίσημος ξεναγός του ΕΟΤ σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους
Ένα δείπνο σε παραδοσιακό οινοποιείο με ζωντανή μουσική
4 Δείπνα/Γεύματα σε παραδοσιακές ταβέρνες της περιοχής
Γεύμα με μάθημα μαγειρικής στο Ψάρι Αρκαδίας
6 Γευσιγνωστικές επισκέψεις σε τοπικά οινοποιεία, στο μουσείο ελιάς στη Σπάρτη, στο μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, και στο τυροκομείο Οικοφάρμα.
Συμμετοχή στην παρασκευή εδεσμάτων σε παραδοσιακό ζαχαροπλαστείο
Είσοδοι στο Λαογραφικό Μουσείο της Στεμνίτσας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο της Νεμέας, στο Μυστρά και στα σπήλαια του Κάψια
Ξενάγηση από πιστοποιημένο ξεναγό του ΕΟΤ στη Νεμέα και στο Μυστρά
Ξενάγηση στο Μουσείο Λαδιού στη Σπάρτη
Ξενάγηση στο Μουσείο Υδροκίνησης στη Δημητσάνα, στο Λαογραφικό Μουσείο της Στεμνίτσας, Στα σπήλαια του Κάψια και στον ναό της Αγίας Φωτεινής στην Αρχαία Μαντινεία.
Ξενάγηση πάνω στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων
Αργηγός – συνοδός εκδρομής καθημερινά
Αρχηγός εκδρομής
Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
ΦΠΑ

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ότι δεν αναγράφεται ρητά στο παραπάνω πρόγραμμα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ